Posted on

A masszázsfotelek története

“A masszázsfotelek története, a Fujiiryoki története.” – Japánban gyártott masszázsfotelek

1954-1975 – Első számú Fuji automata masszázsgép

A háborút nem sokkal követő korszakban az alapító Nobuo Fujimoto gyűjtött anyagokat, például fát, golyókat és láncokat, és prototípusokat készített, majd 1954-ben megszületett az első masszázsfotel.
* Az első fából készült gép még mindig létezik az oszakai gyárunkban.

1965 – A vállak és a csípő egyidejű masszírozása

Bemutatunk egy olyan modellt, amelyben négy fenyőgolyó egyszerre masszírozza a vállakat és a csípőt. Az A-1 egy kizárólag fenyőfából készült termék. A főtest jobb oldalán lévő fogantyú működtetésével fel-le lehetett mozgatni a fenyőgolyó helyzetét, és szabadon beállítható volt a masszírozni kívánt pozícióhoz, például a vállakhoz, a háthoz és a csípőhöz. Az akkori eladási ára 80 000 jen volt.

1975 – Masszázs egyetlen kapcsolóval kapcsolható [Fuji FM-52 modell]

A belső szerkezetet úgy alakították ki, hogy egyetlen kapcsolóval váltható. Nemcsak a masszázsfotel funkciója fejlődött, például az erősség szabadon állítható, hanem olyan kialakítással is elkészült, hogy nem érzi magát kényelmetlenül, így otthon is könnyen használható.

1979-1980-as évek A “Roller type” népszerűvé vált.[Dr. Roller FP-401 modell]

Megszületett a “roller típusú” masszázsfotel, amely a gerinc mindkét oldalát masszírozza, miközben a görgők gurulnak. Az a technológia, amit eddig csak “görgőkkel” és “kopogtatással” lehetett végezni, nagyot ugrott. Ráadásul ettől a modelltől kezdve a háttámla szabadon dönthető.

1995 A világ első légpárnás masszázsszéke

[Royal MC-133]
A Fuji Medical Instruments első alkalommal építi be a vádli és a comb masszázsát a masszázsfotelbe, ami hozzájárul a lábak vérkeringésének elősegítéséhez. A világon először, egy kizárólag légpárnákkal felszerelt masszázsszék, amely népszerűségre tett szert az egyedülálló és gyengéd dörzsölési érzésnek köszönhetően.

2000 – Air Solution masszázsfotel AS-777

Bemutatunk egy új koncepciójú masszázsfotelt, amely a görgők erőteljes érintését kombinálja a gyengéd fenyőérzetű levegővel. Új szellő fújt a piacra, ahol eddig csak görgős  és a légpárnás modellek léteztek. Olyan koncepciómodellé vált, amely a 21. század trendjét határozta meg.

2001 – Az első számú Cyber Relax a masszázsfotel “aggyal”

[Cyber Relax masszázsfotel AS-001]
Az iparágban elsőként alkalmazott korszakalkotó funkcióval van felszerelve, mint például a “3D pontnavigációs rendszer”, amely felismeri a felhasználó gerincvonalát, és automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbb masszázsprogramot. Ez egy eddig soha nem látott innovatív masszázsfotel, ahol a gép a személynek megfelelően masszíroz.

2004 -A masszázs választéka ettől az időponttól kezdve jelentősen kibővül.

A “CYBER-Relax AS-800” sorozat, amely lehetővé teszi a talp és a vállak (a válltól a felkarokig terjedő terület) masszírozását, elnyerte a “Good Design Award” díjat.

2005 – Első alkalommal újonnan tervezett “Gokumecha” görgős egységgel felszerelve.

 A görgő karjának alakja és a hajtómű osztása javult, és a görgők maximális kiállásának mértéke a hagyományos módszerhez képest kb. 1,3-szorosára nőtt. Ezt egy nagy pontosságú, nagy teljesítményű motor hajtja, amely mély és erőteljes stimulációt és az emberi kezeket megközelítő finom mozdulatokat ér el.

2010 – Kanapé típusú KEN OKUYAMA masszázsfotel

Abban az időben népszerű volt olyan típusú masszázsfotel, amelyet kanapéként lehetett használni. A világhírű ipari formatervező, Ken Okuyama által tervezett modell kompakt és lekerekített, mely egyszerű, bármilyen helyiségben illeszkedő kialakítást és teljes értékű masszázsfunkciót ötvöz. Good Design Award díjas termék.

2012 –  A masszázsfotelek fejlődésének felgyorsítása [Cyber Relax masszázsfotel AS-850]

“Extreme Mecha 4D”-vel felszerelve, amely lassúsággal reprodukálja a finom teljesítménybeállítást, mint egy profi masszőr. A hagyományos 3D mozgás mellett a fel / le / balra / jobbra / előre / hátra, és a “működési idő vezérlése” újonnan bevezetésre került. A Fuji Medical Instrument egyedülálló technológiájának fejlődése, amely masszázsfotelként a “kényelemre” törekszik.

2013 – 60. évfordulós Cyber Relax első modell

A következő generációs legmagasabb kategóriás AS-960 modell, amely új területet teremt a masszázsfotelek számára. A legjobb pihenést élvezheti az “ágypozícióval”, ahol a testét a fekvéshez közeli állapotban tartja, valamint az iparág első 30 perces automatikus “sommelier masszázs programjával”.

2013 – 60. évfordulós Relax Solution Limitált Prémium minőségű modell

Egy különleges modell, amely teljesen megrendelésre készül. Kiváló minőségű valódi bőr, és olyan dizájnnal, amely ötvözi a nyugalmat a luxus érzésével. Ez a legmagasabb csúcsmodell, amelynek célja, hogy ne csak a test, hanem az elme gyógyulását is élvezze.

2015 – Következő generációs Cyber Relax masszázsfotel, amely harmonizálja a hagyományt és az innovációt

“Deep Pole Mecha PRO” mechanikus egységgel felszerelve, amely egyesíti az innovatív “erőt” és “ügyességet”. Mélyebben és finomabban ragadja meg az izmok merevségét. Ezenkívül a levegőáramlás mértéke és sebessége mostantól szabályozható, és egy új “kézi üzemmód” került hozzá, amely reprodukálja az eljárás erejét és dinamizmusát.

2017 – Annak érdekében, hogy minden egyes ember gondjaira reagálhassunk, fejlett technológiákat egyesítünk.

Miközben megörököltük az általunk eddig művelt fejlett masszázstechnikát, megerősítettük a 12 féle 7 perces mini automatikus masszázsprogram “részkoncentrációs technikáját” és a lábmasszázst, amely azokra a területekre specializálódott, ahol merevséget és fáradtságot érez. Ez a masszázsfotel “shiatsu” funkcióval van felszerelve.

Legújabb modell – Fuji Medical Instrument megteremti az 5D + mesterséges intelligencia alapján működő masszázsfotelt  (Fujiiryoki JP-2000 modell)

Az AI technológiát újonnan telepítették a megalapítás óta felhalmozott masszázstechnológiába. Ez a legmagasabb csúcsmodell, amely az emberi technikához hasonló részletes masszázst valósít meg automatikusan, az egyes személyek testalkatának és állapotának megfelelően.

Az újonnan kifejlesztett “5D-AI mechanizmus” és az “AI kettős érzékelés” révén az AI átfogóan tükrözi a felhasználó testformáját, amelyet a test terhelési állapota és a nagy pontosságú érzékelő technológia által kapott a masszázsban, ami optimális a felhasználó számára. Kényelmes masszázst biztosít Önnek.