Posted on

A masszázs jótékony hatásai

Ausztráliában a masszázst inkább a relaxáció kényeztető módjaként tartják számon. A masszázs valójában rendkívül hatékony módja a fizikai egészség megőrzésének, és számos terápiás előnnyel jár. Évszázadok óta számos ázsiai kultúra életmódjának központi eleme, és az Inada úgy véli, hogy az ausztrálok számára is annak kellene lennie. 

Egyesek ragaszkodnak ahhoz, hogy a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás minden, ami szükséges az egészséges életmódhoz, a bőr, az izmok, az inak és az ínszalagok manipulálásával: 

  • Javítja a teljesítményt
  • Segítheti a regenerálódást 
  • megelőzheti és kiküszöbölheti a sérüléseket
  • Csökkentheti a stresszt
  • Fokozhatja az anyagcserét és a keringést 
  • A relaxáció és a mobilitás érzését adja az embernek

Hogyan működik a masszázs 

A masszázsterápia alapelve az izomszövetek regenerálására és az idegfájdalmak enyhítésére szolgáló speciális technikák alkalmazásán alapul. A jó masszázs két fő élettani hatása a következő: 

  • A vér- és nyirokkeringés javítása 
  • A lágyszövetek ellazítása, az idegek és a mélyen fekvő kötőszövetek felszabadítása. 

Az emberek gyakran mondják, hogy másképp érzik magukat egy masszázs után – ez azért van, mert a testet keményebb munkára készteti, hogy a tápanyagokat és az oxigént a létfontosságú szervekhez juttassa. A masszázs egyik elsődleges célja, hogy felgyorsítsa a vénás vér visszaáramlását a végtagokból (karok és lábak). A masszázsterápia azáltal is lerövidíti az érrendszeri megterhelésből való felépülési időt, hogy a szövetekből kiöblíti a tejsavat, a húgysavat és más anyagcsere-hulladékokat. Az is bizonyított, hogy a masszázsterápia csökkenti az edzés utáni izomgyulladást azáltal, hogy elősegíti a mitokondriális biogenezist – egy olyan folyamatot, amely segíti a sejtek működését és javulását. 

A sejtjeinkre és a vérkeringésre gyakorolt hatás mellett a masszázsterápia az idegek összenyomódásának csökkentésével enyhíti a fájdalmat és az izomgörcsöket. Ez a masszázs során a környező idegeket összenyomó feszes vagy összehúzódott izmok felszabadulása miatt következik be. A felszíni lágyszövetekre gyakorolt nyomás segíthet a mélyebb kötőszövetek összehangolásában és kiegyensúlyozásában is. 

Masszázs és mentális egészség 

A masszázs határozottan csökkenti a stresszt, mind a mentális, mind a fizikai stresszt, és gyakran ajánlott a rendszeres stresszkezelő programok keretében. Köztudott, hogy a masszázsterápia az endorfinok felszabadításával az orvosi rehabilitációban és a gyógyító terápiás programokban is képes segíteni. Ezek a neurotranszmitterek gátolják a fájdalomjeleket és stimulálják az opioid receptorokat, amelyek az eufória és az öröm érzését keltik. Azok az emberek, akik stresszoldás céljából masszázshoz fordultak, nyugodtabb elméről, nagyobb tudatosságról és jobb összpontosításról számoltak be. 

Számos tanulmány kimutatta a masszázsterápia hatékonyságát a szorongással, depresszióval és álmatlansággal élők számára. Egy tanulmány szerint a páciensek vérnyomásszintje és szívritmusa is csökkent egyetlen masszázsterápiás kezelés után.

Miért válassza az INADA masszázsfoteleket 

Rendkívül fontos, hogy egy hozzáértő és tapasztalt masszőr kezelje a testét, hogy élvezhesse a tisztességes masszázs előnyeit. Ez tényleg nem különbözik attól, mintha orvoshoz vagy fogorvoshoz járna. 

A masszázsfotelek esetében ugyanez az elv érvényesül. Az INADA egy megbízható japán gyártó, amely több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a masszázsfotelek gyártásában. Az évtizedes kutatás és fejlesztés, orvosi szakemberek segítségével, a tökéletes masszázsfotel elkészítésében csúcsosodott ki. 

Az INADA székek technológiája és alapelvei a Shiatsu masszázsterápián alapulnak, amely a hagyományos kínai orvoslással közös elméleteket vall. A japán testterápiának ezt a formáját a 19. században fogalmazták meg, gyökerei egy még korábbi, 1350-ben kifejlesztett, Anma néven ismert masszázsterápiáig nyúlnak vissza. 

A shiatsu “ujjnyomásnak” fordítható, és a test minden területének gyógyítására összpontosít, hogy segítse a “Ki” egyensúlyát és áramlását. (más néven Qi vagy Chi)

Az INADA szorosan együttműködik a Shiatsu szakértő terapeutákkal, hogy olyan speciális programokat tervezzen, amelyek ugyanolyan színvonalúak, mint egy képzett szakember által adott kezelés. Minden modellt alaposan tesztelnek is, hogy biztosítsák ezeknek a Shiatsu technikáknak a pontos követését. Ismerje meg, hogyan fejlesztettük ki technológiánkat dr. Hideyo Matsuura heko segítségével. 

Élvezze a masszázst csak ülve 

Ha egy teljes munkaidőben dolgozó masszőr állna az Ön rendelkezésére, az lenne a legmegfelelőbb módja annak, hogy stresszmentesen és fizikai fájdalmak nélkül éljen. Ez azonban rendkívül életszerűtlen. Egy INADA masszázsfotel birtoklása valóban az egyetlen módja annak, hogy a masszázsterápiát a saját nappalijában élvezze. Ez az egyszeri vásárlás egy életre szóló terápiás gyógymódot hoz Önnek, csak azáltal, hogy beleül.