Posted on

A masszázs előnyei

Bár a masszázst néha csak kellemes kikapcsolódásnak tartják, valójában nagyon hatékony módja a fizikai egészség megőrzésének, és számos terápiás előnye van. Évszázadok óta számos ázsiai kultúra életmódjának elengedhetetlen része, és Inada szerint az európaiaknak is ezt kellene tenniük.

Egyesek ragaszkodnak ahhoz, hogy az egészséges életmódhoz csak rendszeres testmozgás és egészséges táplálkozás szükséges, a masszázs pedig csak másodlagos szerepet játszik, mint opcionális extra. Az eljárás aprólékos alkalmazása esetén a bőr, az izmok, az inak és az ínszalagok manipulálhatók:

  • A teljesítmény javítása
  • A sérülések megelőzése és kiküszöbölése
  • Stressz csökkentése
  • Javítja az anyagcserét és a keringést
  • Megadja a pihenés és a mobilitás érzését.

Hogyan működik a masszázs?

A masszázsterápia alapelve az izomszövetek megfiatalítására és a fájdalom enyhítésére szolgáló speciális technikák alkalmazásán alapul. A jó masszázs két fő élettani hatása a következő:
– A vér- és nyirokkeringés javítása
– A lágyszövetek ellazulása, az idegek és a mély kötőszövetek felszabadulása

Az emberek gyakran mondják, hogy masszázs után másképp érzik magukat, ezért a testet keményebb munkára készteti, hogy a tápanyagok és az oxigén eljusson a létfontosságú szervekhez. A masszázs egyik fő célja, hogy felgyorsítsa a vénás vér visszatérését a végtagokból (kéz, láb). A masszázsterápia az izomterhelés utáni regenerálódási időt is lerövidíti azáltal, hogy a szöveteket tejsavval, húgysavval és más anyagcsere-hulladékokkal öblíti át. A masszázsterápia a mitokondriális biogenezis elősegítésével – amely folyamat segíti a sejtek javulását és működését – bizonyítottan csökkenti az edzés utáni izomgyulladást.

A masszázsterápia a sejtjeinkre és a vérkeringésre gyakorolt hatása mellett az idegek összenyomódásának csökkentésével enyhíti a fájdalmat és az izomgörcsöket. Ez masszázs közben történik, mivel az összehúzódott izmok összenyomják a környező idegeket. A felszíni lágy szövetekre gyakorolt nyomás segíthet a mélyebb kötőszövetek összehangolásában és kiegyensúlyozásában is.

Masszázs és mentális egészség

A masszázs határozottan csökkenti a stresszt, mind a mentális, mind a fizikai stresszt, és gyakran ajánlják rendszeres stresszkezelési programokhoz. A masszázsterápia az endorfinok felszabadításával az orvosi rehabilitáció és a gyógyító terápiás programok támogatására is alkalmas. Ezek a neurotranszmitterek gátolják a fájdalomjeleket és stimulálják az opioid receptorokat, amelyek az eufória és az öröm érzését keltik. Azok az emberek, akik a stressz enyhítésére masszázst alkalmaztak, nyugodtabb elméről, nagyobb tudatosságról és jobb koncentrációról számoltak be.

Számos tanulmány kimutatta a masszázsterápia hatékonyságát a szorongással, depresszióval és álmatlansággal élők számára. Egy tanulmány még a vérnyomás és a szívritmuszavarok szintjének csökkenését is megfigyelte a betegeknél egyetlen masszázsterápiás kezelés után.

Miért az Inada masszázsfotelek?

Nagyon fontos, hogy egy hozzáértő és tapasztalt masszőr kezelje a testét, hogy élvezhesse a tisztességes masszázs előnyeit. Ez nem más, mint az orvoshoz vagy fogorvoshoz fordulás. Ugyanez az elv vonatkozik a masszázsfotelekre is. Az Inada egy megbízható japán gyártó, amely 60 éves tapasztalattal rendelkezik a masszázsfotelek gyártásában. Az évtizedekig tartó kutatás és fejlesztés, orvosi szakemberek segítségével, a tökéletes masszázsfotelben csúcsosodott ki.

Az Inada-székek mögött álló technológia és alapelvek a Shiatsu masszázsterápián alapulnak, amelynek elméletei megegyeznek a hagyományos kínai orvoslással. A japán testterápia e formája a 19. században alakult ki, gyökerei egy még korábbi, 1350-ben kifejlesztett masszázsterápiára, az Anma-ra nyúlnak vissza. A shiatsu “ujjnyomás”, és a test minden területének gyógyítására összpontosít, hogy segítse a Ki vagy Chi egyensúlyát és áramlását.

Az Inada szorosan együttműködik a Shiatsu szakértő terapeutákkal, hogy olyan speciális programokat tervezzen, amelyek ugyanazt a színvonalat nyújtják, mint egy képzett szakember által adott kezelés. Minden modellt alaposan tesztelnek annak érdekében, hogy a Shiatsu technikákat pontosan kövessék. Ezt a technológiát Hideyo Matsuura orvos segítségével fejlesztették ki.

Élvezze a masszázst csak ülve.
Ha egy teljes munkaidős személyi masszőr állna az Ön rendelkezésére, az lenne a végső módja annak, hogy biztosítsa, hogy stresszmentes legyen a fizikai fájdalomtól. De ez sem túl praktikus. Egy Inada masszázsfotel birtoklása valóban az egyetlen módja annak, hogy a masszázsterápiát a saját nappalijában élvezhesse. Ez a vásárlás egy életen át tartó terápiás gyógymódot hoz Önnek, csak ülve.